neděle 10. března 2013

Pinstriping

Pinstriping je zdobení přesnými pravidelnými čárami do různých vzorů a tvarů. Jedná se o ruční práci se speciálním štětcem a barvami k pinstripingu určených, které mají speciální vlastnosti. Právě ruční práce a někdy i lehká nedokonalost symetričnosti vzorů, dává pinstripingu kouzlo, které dokáže uchvátit. Během 50. let se v USA začíná rozvíjet stavitelství hot rodů a různých custom vozidel. Ty jsou právě často zdobeny pinstripingem.  



Mezi hlavní představitele pinstripingu, kteří se zasloužili o rozvoj a oblibu pinstripingu jsou Kenny Howard známý spíše jako Von Dutch dále Ed Roth neboli Big Daddy Roth, který má na svědomí spoustu úžasné práce, jak do stavitelství, tak do grafických prací.  Právě Ed Roth má na svědomí skvělou postavičku Rat Finka, kterou zná dnes každý fanoušek hot rodů. Během desetiletí se pinstriping vyvíjel a stále se vyvíjí. Dnes můžeme vidět spoustu různých kreací a kombinací pinstripingu. 





 
Kdo nezkusil tuto uměleckou techniku, nemůže správně ocenit manuální zručnost a pevnou ruku pinstriperů. Pokud se do pinstripingu hodláte pustit, držíme palce a přejeme hodně trpělivosti, rozhodně to totiž není něco, co se naučíte ze dne na den. Každopádně výsledek určitě bude stát za to.

 

 Rádi bychom vám také představili značku pinstripingových potřeb Lil Daddy Roth, která nám umožnila váhradně distribuovat jejich skvělé výrobky právě vám. Neváhejte proto nahlédnout na naši nabídku v sekci auto-moto, brzy přidáme více zboží. Pokud budete mít zájem o odběr většího počtu zboží, je možnost množstevní slevy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář!!