středa 20. března 2013

Knihy od Lauren Rennels - Retro Makeup & Vintage Hairstyling

 
Kniha Retro Makeup patří do řady ke svému předchůdci, knize Vintage Hairstyling, která byla vydána už ve druhé verzi. Autorkou obou knih je Lauren Rennells. Ta se snaží popsat trendy i zásady líčení od dob 1920 až 1960, ale stručně vystihuje i historii líčení a to už od starého Egypta, kde již tehdy byly černé linky nezbytnou součástí vzhledu vyšších vrstev.

Postupně se mohou ženy pokusit napodobit nebo se jen lehce inspirovat již od let 20. například Glorii Swanson, Anitu Page, později Gretou Garbo, Ritou Hayworth či jazzovou zpěvačkou Billie Holiday, v padesátých letech pak kočičíma očima jako měly Marilyn Monroe, Kim Novak či Audrey Hepburn a pro ty, které rádi experimentují s linkami je vhodné i líčení 60. let, kterým nejvíce proslula Twiggy či Jane Fonda. Naličte se ve stylu svého oblíbeného období, ke svým skvělým šatům či dle své okouzlující pin-up a uvidíte, že není až zas tak důležitý čas nebo peníze, abyste mohly vypadat svůdně a retro.


Velmi zajímavé jsou typy na stylizaci obočí, rtů nebo rozjasnění obličeje. Můžete si prohlédnout, jak se líčidla i techniky postupem času měnila a vyvíjela až po téměř dnešní výrobky. Autorka také popisuje, co v jaké době bylo nezbytností, například žena bez rudé rtěnky se nepovažovala za ženu, nebo že šaty bez punčoch nebyly nositelné.

Co se týče vzhledu knih, má tvrdší obal a obsahuje 104 stran nádherných fotografií, které přesně znázorňují postupy líčení a navíc inspirují krásnými účesy, vintage doplňky a oblečením. Knihu seženete okolo 25 euro. Investice do knihy se vám určitě vyplatí, jelikož nikde podobné rady tak úplně neseženete a pokud se již nalíčit umíte, nebraňte se tomu o tom také něco vědět.


Dalším kouzelných kouskem od Lauren Rennels je kniha Vintage Haistyling, kterou držím v ruce a musím uznat, že rozhodně nelituji takovou knihu mít, ikdyž by jistě hodně z vás řeklo, že návodů na účesy je na internetu víc než je možné vůbec shlédnout. Musím rozhodně nesouhlasit, kniha jako je tato, vám dá jistě více. 


Jak jsem již zmínila, kniha byla vydána v druhé edici a je tedy zaktualizována. Stejně jako Retro Makeup se věnuje image od 20.-60.let a je zaměřena na účesy a k nim vhodné doplňky, jelikož právě v té době se vlasy zdobily v převelké míře nejrůznějšími sponkami, mašličkami, květinami, šátkami, péry, čelenkami či klobouky. Ikdyž jsou účesy převážně složitějšího rázu, najdou se mezi němi i ty lehčí, které zvládne každá slečna a paní.

V knize jsou velmi podrobně popsány a zobrazeny postupy vytváření téměř všech možných vintage účesů, na které si vzpomenete. Velice oceňuji především názorné zobrazení natáčení vlasů a jak díky němu dosáhnout vytoužených vlnek a loken. 


Ikdyž dnešní hektická doba česání žen zjednodušila co nejvíce to jen jde, měli bychom se někdy zastavit a udělat si čas na krásný účes, kterým oslníme a dodáme šmrnc. Vhodným účesem nebo zvlněním vlasy navíc získají na objemu. 


Nejdůležitější je pro naše vlasy vhodná péče, aby byly kvalitní a přirozené, to hraje ve vintage stylu velkou roli. A příště už nějaké rady, jak za pomocí starých receptur vylepšit naše lokny :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář!!