pondělí 25. srpna 2014

Pomády na vlasy


Pomáda na vlasy je jedním z nejlepších přípravků pro tvarování účesu, který byl kdy vynalezen. Je ideální pro účesy, při kterých nám jde o dosažení určitého tvaru a jeho udržení. Většinou se používá na klasické pánské účesy, ale dámy jí také nepohrdnou a to především pro své složitější retro účesy, hodí se i na zkrocení loken. Pro uhlazení delších dámských vlasů stačí opravdu jen malé množství a to lze také později snadno vymýt.


Pomáda je mastný přípravek složený většinou z vosku, lanolinu, vaseliny a dalších látek, které určují tvrdost lesk a vůni. Každý výrobce má své vlastní složení a tudíž je každá pomáda jiná. Při výběru pomády je důležité si určit, co od pomády očekávám a jaká je má představa o finálním účesu. Pomáda má ve vlasech většinou lesklý až mokrý vzhled. Čím je pomáda měkčí, tím je ve vlasech lesklejší. Z toho důvodů se často používá tvrdá pomáda na tvarování pánského účasu např. quiffu a lehká pomáda se použije na povrch pro dosažení většího lesku.


Výběr pomády je velice těžký a obecně platí, že na poprvé je vhodné zvolit střední tvrdost. Je dobré kombinovat různé druhy pomád od stejného výrobce, ideálně stejnou řadu od jednoho výrobce - jak to platí i u běžných jiných komsetických produktů v drogerii/lékárně.

Hlavní výhodou pomády mimo dokonalého účasu je její přírodního složení (krásně voní), ketré nevysušuje vlasy a neláme je jako gel nebo lak, navíc je účes pružný a remodelovatelný kdykoliv během dne - tzn. pomáda ve vlasech nikdy neztvrdne a dá se během dne znovu rozčesat. Nevýhodou i výhodou je, že se velice špatně vymývá z vlasů a úplné odstranění běžně trvá až několik umytí. Doporučujeme při mytí používat hluboce čistící šampony a teplou vodu. Po umytí vlasů použít vhodný kondicionér.


Při nanášení na vlasy je důležité pokrýt pomádou celou délku vlasů. Při nanášení tvrdých pomád je dobré použít například fén, kterým pomádu rozehřejeme na teplotu, při které se dobře nanáší a rozčesává. U pomád lehké a střední tvrdosti stačí pomádu rozetřít mezi dlaněmi a pomalu nanášet na vlasy a rovnoměrně rozčesat hřebenem nebo kartáčem.


 
Základní druhy pomád jsou lehká, středně tvrdá a tvrdá. Jak už bylo zmíněno, lehká pomáda je spíše pro lehké uhlazení úšesu a slouží především k dodání lesku, používá se na poddajné a spíše rovné vlasy. Střední pomáda už vám zaručí určitý tvar účesu, zkrotí i lehce zvlněné vlasy, které nejsou tolik poddajné, vymývá se z vlasů hůře než lehká varianta. Těžkou pomádou vykouzlíte na vlasech libovolný účes, zkrotí a bez problému tvaruje i vlnité/kudrnaté vlasy, které se později od účesu neodchlypucí, přesto lze účes stále přečesávat. Hůře se s ní manipuluje, jelikož je opravdu tvrdší konzistence, vymývání vlasů dá taky zabrat, ale časem si každý najde svůj způsob, který pro něj/ni bude nejlepší. Přejeme s pomádami spoustu zážitků a příjemných chvil :)

Jakékoliv dotazy, připomínky a reakce v souvislosti s těmito kosmetickými produkty vždy přivítáme na našem emailu info.mrcreep@gmail.com

1 komentář:

  1. Doporučuji si zajít do jakéhokoliv barber shopu a tam se zeptat na tipy na pomády, ale jak je správně nanášet a pečovat o vlasy. Jedna taková návštěva a pár otázek a dalo mi to hodně informací.

    OdpovědětVymazat

Díky za komentář!!